Kisah makan-makan ini adalah sesuatu yang memang selalu ku terkenang-kenang.
*1st Time datang sini, November 2007, buat farewell party untuk member aku Wan Nor Mazlina yang bagi 1 week notice nak ambik Kursus Perguruan Lepasan Ijazah kat Maktab Tuanku Bainun... (8X mintak... baru berjaya... )*
Masa farewell Wan Nor, minah nih sesuka hati lepas makan ketam 4 pinggan,
dia orderkan air untuk semua orang (dekat-dekat 24 gelas)
sampai masa nak bayar bil mengakibatkan 'Mak Besar' aku terkorek-korek dompet tak cukup duit... bil masa tuh dekat RM840.00
Satu sempena birthday aku October tahun lepas... (plus birthday lagik 4 worang colleagues... campur-campur September, October, November Birthday...)
Tapi aku yang jadi leading stewardess nyer...
Dressing Code: Baju Raya. So masing-masing ngalah mak datinlah...
Sempat kami tapaw kuih raya masing-masing dari rumah.
Sementara nak tunggu ketam besar... kita makan dulu biskut tart nenas.
*Muka tension member-member yang asik mengunyah kerepek pisang
... menenti ketam yang tak kunjung tiba... *
... menenti ketam yang tak kunjung tiba... *
Mak Besar aku Miss Makeispary Ganapathy...
... suka sangat panggil aku ASHA...
... my name not ASHA lah...I'm Aisya
... suka sangat panggil aku ASHA...
... my name not ASHA lah...I'm Aisya
terkial-kial ... cucuk straw tak lepas-lepas...
aku sebagai leading stewardess yang tolong buka... *
aku sebagai leading stewardess yang tolong buka... *
I lost most of the photos where I saved in H: drive at Headquarters...
The main event, crabs! We ordered Barbecue Crabs and Crabs cooked in Curry Powder Flavour.
This one = Black Pepper Crab. I prefer the Curry Crab... Butter Prawn so fragrant...
We ordered 6 plates of Crabs... 2 plates Black Pepper Crabs..
another 2 Plates Barbecue Crabs & 2 Plates Curry Flavoured Crab.
I remembered very well that... I ate 6 crabs that night.
Bukan glutton taw.
Why?
1. (that was because 2 of us being allergic of eating seafood...)
2. Ramai control ayu & malu2 kucing...
3. Ramai tak tahu teknik yang mudah & betul makan ketam tanpa perlu comot2... & tanpa kelihatan lahap...
Aku dapat 'pingat' dari Mak Besar, my Senior Manager - Miss Makeispary...
.. award apa ntah... aku pun tak hingat...
"Kerang Award"
Sidekick aku Suzie sedang memasang lilin birthday cake untuk ditiup beramai-ramai...
Aku bagi 5 bintang untuk makanan kat sini.
Address:
Lot 27363, Jalan Cahaya 1,
Taman Cahaya,
Ampang, Selangor
Cari Galaxy Ampang... dekat-dekat situ ajer.
Tel : 03 4251 1807
The main event, crabs! We ordered Barbecue Crabs and Crabs cooked in Curry Powder Flavour.
This one = Black Pepper Crab. I prefer the Curry Crab... Butter Prawn so fragrant...
We ordered 6 plates of Crabs... 2 plates Black Pepper Crabs..
another 2 Plates Barbecue Crabs & 2 Plates Curry Flavoured Crab.
I remembered very well that... I ate 6 crabs that night.
Bukan glutton taw.
Why?
1. (that was because 2 of us being allergic of eating seafood...)
2. Ramai control ayu & malu2 kucing...
3. Ramai tak tahu teknik yang mudah & betul makan ketam tanpa perlu comot2... & tanpa kelihatan lahap...
Aku dapat 'pingat' dari Mak Besar, my Senior Manager - Miss Makeispary...
.. award apa ntah... aku pun tak hingat...
"Kerang Award"
Sidekick aku Suzie sedang memasang lilin birthday cake untuk ditiup beramai-ramai...
Aku bagi 5 bintang untuk makanan kat sini.
Address:
Lot 27363, Jalan Cahaya 1,
Taman Cahaya,
Ampang, Selangor
Cari Galaxy Ampang... dekat-dekat situ ajer.
Tel : 03 4251 1807
suka aku nengok gambo makanan tu smua.
ReplyDeleteketam tu kalo nak kena makan, pecahkan kulit dia semua...leceh ler
suka aku nengok gambo makanan tu smua.
ReplyDeleteketam tu kalo nak kena makan, pecahkan kulit dia semua...leceh ler
i've been here...near my hse...but then i always looking for the HALAL logo...is it halal???
ReplyDeletehr tu nicole farewell party pun buat kat sini...mula2 tak nak pegi...tp disbbkan i menghormati majlis terpaksa pegi sbb nicole rapat dgn i...
tp until now kebimbangan tu ada ttg halal atau tak makanan yg dimasak di situ...coz we are what we eat...
Ya.. Aina...
ReplyDeleteMe too...
I think it just mentioning 'pork free'...
we don't go for any chicken/meat...
just crabs...
But, Aina, Chinese selalu masak mesti taruk arak kan?
I tengok Chef Wan masukkan re wine dalam masakan dia yang hari itu...
Sesetengah pendapat kata boleh, sebab arak itu dah hilang sifat 'alkoholnya' masa tindak balas itu...