Abuse & Adore

(^.^) All the great things are simple, and many can be expressed in a single word: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope.

Monday, May 21, 2012

Pancung Tak Bertanya 69 : 07 : 29

Kali ini entry aku bersifat POLOS LAGI LUGU.
Tiada aroma sastera dan seni aku zahirkan.
Aku nak guna bahasa mudah.
Bahasa terus.


Hari ni aku drive balik umah naik kereta buruk tak buruk, baru tak baru aku yg sempoi tu.
Ntah, kat exit 1103 masuk Penchala Link aku menangis tanpa sebab.


Aku sebaklah sebab aku sudah berjaya siapakan segala mak nenek kerja kantor-kantorku
tanpa sebarang masalah... Sedangkan aku bermula pada titik sifar pada tanggal 7 haribulan May 2012.
Kerja membukit tahap Gunung Kunlun. Mata-mata yang cemburu?

Cuma adalah sa-orang perempuan itu... dia mengejek-ejek aku.
Owh, mungkin dia terlupa segala kemahiran yang dia kuasai itu adalah hak mutlak Rabb?
Tidak mustahil dalam hanya satu malam sahaja Tuhanmu boleh mengurniakan segala macham ilmu & kemahiran, juga dalam satu malam sahaja Tuhanmu boleh menarik balik segala skill dan knowledge yang sapa saja miliki? Memberi... Memberi... Memberi semampunya... Beri lebih dari yang diminta. Memberi bukan sekadar terpaksa. All will coming back to you soon.. malah berlebih-lebih lagi... ibarat sebiji gandum.. disemai.


(hmmm... tak apalah.. ke mana sahaja aku hadapkan wajahku, aku mohon aku dibantu Ya Allah... aku sangat faqeer Ya Allah... Gerakkanlah sesiapa sahaja yang Engkau kehendaki untuk membantuku). Subhana-Allah! Aku amat yaqeen terhadap perhatian-Mu. Memang aku attention seeker. Aku tak segan-silu mengaku.
k.a.s.i. .b.e.s.a.r.  s.i.k.i.t.


.

4 comments:

  1. lovely jubbly fantastic thanks so much

    My web blog accident claims

    ReplyDelete
  2. In the beginning I didn't pay out substantially focus towards the contact but humored the representative anyway. Quickly I was taken in not through the sales pitch nor the smoothness but rather the facts. The cash loans instant loan officer proceeded to speak with me to the pitfalls and tricks from other lenders. He even informed me about payday loan no credit check uk which I was pretty interested to hear. I tested this with two lenders I had believed would supply me a deal I could reside with.

    ReplyDelete
  3. Your Evolution Regarding Blackboards

    Here is my blog post; Epson Powerlite Home Cinema 3010 price

    ReplyDelete
  4. Customer Advice -- Receivers

    Look into my web blog; payday loans

    ReplyDelete