Abuse & Adore

(^.^) All the great things are simple, and many can be expressed in a single word: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope.

Tuesday, June 30, 2009

TAG (Dari Blog Tentang AKU,KAMU,DIA dan SIAPA... )

TAG from Miss Luluchen to Mr. Nas to Madam Aisya


10 Fakta atau Hobi Tentang Diri Sendiri

1. When was young (I mean from I was a toddler until age 22 years old)
my favourite color was BLUE, AQUA, TURQUOISE, NAVY
and mana-mana warna dalam group itu.
Bukak wardrobe sumer penuh dengan blue based clothing.

2. Now, my favourite color (from age 30 - until now... )
Earth color : Brown, Toffee, Chocolate, Latte, Stone, Tawn, Rust, Bronze, Copper,
Olive, Camel, Sand, Wood, Natural & White
My office attire tak boleh lari dari this color group...
Dah penat & benci... tapi tak boleh tak mesti terbeli jugak.

3. I love cotton material.
Suka warna putih especially cotton white-crispy shirt paired with denim.
My soft furnishing choice of color = white.

(Curtains, sofa, bedlinen, cushions, towels... porcelain set)
I love resort style/concept to be applied to my home living.
My dream home: Combination of green material + white + wood

4. I'm addicted to coffee.
Strong black kopi 'O' kaw without sugar
satu hari tak jumpa kopi tak bleh iduppp.

CHAM pun suka (Teh + Kopi)

5. Hobby: Gardening & reading
My favourite plant = bamboo.

Bamboo Grass, etc...
I dream to have a piece of land in Sungai Buloh, Selangor.

Where I can have Japanese Garden + Nusantara Concept.

6. Suka merayau-rayau ala lone ranger.
I love window shopping (tak bawak sapa-sapa...)
I love fabric shops, kedai ubat Cina, book shops & pharmacy.

7. Dream country: Tibet & Portugal
(dream ajer lah... )

8. Citer filem yang paling aku suker: The Pursuit Of Happyness
yg Will Smith berlakon tuh...

Why is the word 'Happyness' spelled with a 'y' instead of an 'i' in the movie's title?
Chris also spelled the word 'Happyness' this way for the book's title.
In a radio interview with KPFA 94.1 fm,
Berkeley, stock broker Chris Gardner explained his spelling choice by saying the following, "There was a place once in Oakland [Ca] near the MacArthur Park station that became very, very, very important to my son and I at the most challenging stage of our journey,
and they spelled happyness with a 'y' and that's why it's spelled that way...
It's personal [the spelling].
It's definitely personal. ...

sampai nangis-nangis aku dibuatnya...
This is an honest, meaningful film that will stay with you long after you leave the theatre.
The viewer becomes fully invested in the struggles of Chris Gardner and his son.
Will and Jadyn Smith deserve huge kudos.
The real-life father and son dynamic enriched the film
and don't know if other actors could have been as powerful.
Be warned, there are several tissue inducing moments

Pastu aku suker & masih terasa kesan nengok filem omputeh
misalnya "Escape With Victory - yg Sylvester Stallone & Pele Soccer Legend tuh lakon"
"Life is Beautiful pasal sorang Jew
dengan anak dia yang kena tahan dalam kem masa Nazi tuh..."

9. Love accessories : bracelets.. necklace, rings
made of semi-precious stones e.g. opal, jade, turquoise

10. Motto hidup : Anda adalah apa yang anda fikirkan ...
Semangat kekeluargaan, persahabatan, kesetiakawanan,
sikap ambil berat (but not toooo busy-body), berlebih -kurang halal
& tolak ansur adalah nilai-nilai yang perlu dipupuk & dikekalkan
oleh kita pada hari ini...

Aku pun tataw nak mensasarkan TAG ini
kepada siapa...
(yalah dunia siber aku terbatas pada ruangan lingkup yang begitu-gitu ajer)
1. Mommy Sarah
2. Eva
3. Kawan Eva (apantah nama dia Lady O'hara ker Salwa redzuan)
4. Najib Rohim
5. FauziSalim
(ahhh, Fauzi Salim belum start buat posting kat blog dia yang tak bernama, belum disebut-sebut, tak diwartakan lagik...)

Cukup takat ini dulu.
Aku pun letih nih.
Pindah umah tak habis-habis angkut sikit-sikit.
Bila aku balik Sungai Penchala ajer baru ada internet.
Nanti kalau dah angkut kat tukun baru aku tuh,
aku jalan-jalan ziarah secara aktif ke blog kengkawan yer...

9 comments:

  1. kedai ubat cina
    sinseh ler kan kita panggil

    ReplyDelete
  2. jawapan tag yg lain dr lain siap ada gambar lagi..bgs2..hehe

    ReplyDelete
  3. tumpang tanya......ekeke.. :)
    (itu venetian blind yg kaler2 itew sudah kuar market ka....)
    manyak minat wo...

    ReplyDelete
  4. A'ah Deaf... aku suker pergi sana,
    beli macam-macam mender pelik, timin laut ker, white fungus ker, serbuk mutiara, snow fungus ker... buah kembang semangkuk... getah anggur... sumer aku suka try... authentic sungguh ...

    ReplyDelete
  5. Dear NAs, tak boh gambar tak best, kita citer lain, org ingat lain...


    SIGHT: Deria paling besar / berkesan berpengaruh berbanding SOUND & TOUCH...

    ReplyDelete
  6. Dear IBU SINGA,


    Venetian blind dari material VINYL, akan launch pada SEPTEMBER 2009, jadik barang 25th Annniversary...

    TAtaw lagik macammmana quality...

    JUGA ada VENETIAN WOOD BLINDS...

    KAlo nak beli BAMBOO BLINDS, dapatkannya di jusco, sekarang ada 15% Discount, J.CARD Priviledge...


    J.CARD DAY Blinds sumer 20%...

    ReplyDelete
  7. Ibu, pokok buluh nan insah, unik, asli...

    banyak kegunaan, lambang kesabaran & seni yang halus...

    ReplyDelete
  8. insah ... INDAH lah... keindahan pepohonan buluh yang meliuk lintuk ditiup sang bayu... wow...

    ReplyDelete