Abuse & Adore

(^.^) All the great things are simple, and many can be expressed in a single word: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope.

Tuesday, June 17, 2008

Lelaki buaya darat, mulutnya manis sekali, tapi hati bagai srigala...

"Bang, daging boya nih, brapa sekilo?"
"Haaa... kasi saya 8 kilo, potong kecik-kecik ya... kulit buang sekali, kuku dia tolong 'clip'kan senang nak masak kicap taruk black-pepper"


Gamaknya, itulah yang diperkatakan oleh salah seorang pelanggan Jusco Guang Dong, China.
Buaya diternak untuk dagingnya di ladang buaya, macam ayam daging agaknya...

Boya ni dak masuk category perishable FISH DEPARTMENT,
product perikanan.
Buktinya, ia di'display' dalam kawasan kejiranan
yang terdiri dari kalangan ikan merah & ikan-ikan lain.

Sebelah menyebelah ber'neighbour'kan si ikan.
Tak sangka 'reptiles family' boleh disama tarafkan dengan 'fish family'


Aku rasa lebih afdal & sayugialah boya ini dimasukkan ke dalam MEAT DEPARTMENT.
Kalo kat Malaysia nih patut masuk dalam NON-HALAL DEPARTMENT.


Aku dah tengok keratan rentas badan boya nih...
lebih kurang macam potong ikan ketul besor gitu...
Macam potong ikan kerapu gergasi gittew.

1 comment: