Abuse & Adore

(^.^) All the great things are simple, and many can be expressed in a single word: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope.

Saturday, June 14, 2008

Hidangan Exotic ... Pity, Pity, Pity that animals...

Hmmm... ingin sekali aku makan yang sedap-sedap & berkhasiat ...
tapi bukan yang berupa sebegini...

Derap tapakku melangkah, hati berdebar-debar...
aku dah dapat mengagak apa yang bakal dihidangkan... ditawarkan...

Perutku tersangatlah laparnya...
"terketar-ketar, menggigil menahan lapar dalam cuaca musim bunga hujan renyai-renyai"


..inilah dia...


Sepanjang lorong kat food court tuh, aku tak rasa macam kat medan makan pun.
... aku rasa more to Aquaria.. aquarium.


Ahhh... inikah yang dinamakan berketamadunan?

Si Buntal yang sedia untuk di cekup menjadi sup... (ini boleh tahan lagi, species ikan..)

*** aku macam pernah makan ikan yang macam dalam gambar sebelah kiri tuh***

Dalam istilah Bahasa Melayu species bercengkerang bak helmet cenggini
ada dikenali dengan nama penyu, kura-kura, labi-labi, tuntung... apa lagi?

*** panjangnya ekor dia, teringat aku kat ekor armadillo pulak,
armadillo, yes Mr. Armadillo...***


Hmmm.. in English ... Turtle, Tortoise, Terrapin....


Nih dari kalangan puak kasta lain dalam species tortoise lah kot-kotnya...

*** yang ini sekali imbas macam scorpions, tapi aku rasa bukanlah, macam kumbang air jer... masak sweet sour atau goreng halia paling seswai gamaknya ... ***

**** Buaya darat untuk dimaharkan****

****belut still ok, Laksa Kuala Perlis pun pakai belut, blender buat kuah, tada pa-pa pun...*****
mind heart body soul


*** Mungkin pada waktu entry ini ditaip, kelompok kura-kira ini
sudah pun menjadi arwah & sudahpun selamat dihantar ke alam barzarkh...***



Labi-labi species nih, sebenarnya aku nak ambik gambar tummy dia,
macam very soft, softer dari species yang lain.
Aku imaginelah, kalau kukus taruk halia ker,
mesti part itu jadi oily & lemak-lemak manis begitu...waw...


heart mind body soul
Kumbang air, mungkin derang rebus macam lala kot...

*** Jauh perjalanan aku, setakat luas pemandangan,
tak sangat lah jauh perjalanan luas pemakanan... dush!***

7 comments:

  1. If im in the situation of the owner of this blog. I dont know how to post this kind of topic. he has a nice idea.

    ReplyDelete
  2. Nice blog! Here's mine.

    http://screenfonds.blogspot.com/

    I believe just about anyone could use some good wallpapers. All these are self-made, in a quite unique style. If I didn't believe I had to offer something really mattering, I wouldn't have bothered you.

    Yours,

    Peter Ingestad, Sweden.

    ReplyDelete
  3. I agree with you about these. Well someday Ill create a blog to compete you! lolz.

    ReplyDelete
  4. Mender Nih?
    Lotto, Lottery... ?

    Pening dapat komen ntah hapa-hapa cenggini...

    ReplyDelete
  5. haha sapa2 je orang2 reply kat ko tu eh..

    eh triple s,
    once again, ko nye posting very interesting. I like.
    Tapi dah selera dorang macam gitu... makan pelik2..

    ReplyDelete